vrijdag, 30 september 2022

Review uitstapje 2018

Op vrijdag 22 juni werden we met maar liefst drie bussen afgevoerd richting De Koepel in Breda. Allemaal hadden we een brief ontvangen waarin we werden opgeroepen ons te melden om onze tienjarige celstraf uit te zitten. Wat we precies misdaan hadden, wisten we niet.

Eenmaal ter plaatse werden we op de buitenplaats in groepen verdeeld en moesten we keurig lopend in een rij, in stilte, het gebouw binnentreden. De gewone kleren maakten plaats voor een oranje (of grijze) overall, vingerafdrukken werden genomen en natuurlijk kon een ‘mugshot’ niet ontbreken. Eenmaal binnen in de indrukwekkende koepel werden we toegesproken door directeur Keizer, een niet bepaald vriendelijke man, die ons meteen duidelijk maakte dat ontsnappen uit zijn gevangenis niet mogelijk was en dat we ons op moesten maken voor tien zware jaren. Vervolgens werden we per twee gevangenen in een cel gezet.

Toen begon het spel, al duurde het voor sommigen even voordat ze dat in de gaten hadden. In de cel waren allerlei zaken verstopt: zakjes pillen, munten, plattegronden. Toen na een tijdje de celdeuren opengingen, was het zaak te proberen te ontsnappen. Maar wie vertrouw je en hoe kom je aan de benodigde informatie? De truc was om contact te leggen met andere gevangenen in de gevangenis die bepaalde privileges hadden, bijvoorbeeld de bibliothecaris, de kantinemedewerker of de schoonmaakster. Ook sommige bewakers bleken omkoopbaar. Door allerlei opdrachten uit te voeren en je team steeds groter te maken, lukte het veel van ons uiteindelijk om te ontsnappen. Helaas was er ook een deel dat achter moest blijven in De Koepel (eventjes dan… ?).

Na afloop konden we samen met alle (80!) acteurs napraten over het spel en toosten op de goede afloop. Velen van ons dachten dat hun groep de ‘winnaar’ was, maar achteraf bleken er zoveel verschillende verhaallijnen te zijn, dat heel veel deelnemers ’winnaar’ waren. Het was een superleuke en ook wel spannende ochtend.

Gelukkig konden we daarna even bijkomen en bijpraten tijdens een heerlijke lunch bij Humphreys in het centrum van Breda. Vervolgens had iedereen een paar uur vrije tijd, die door de een al winkelend werd doorgebracht, maar door velen gewoon ergens lekker op het terras. Aan het einde van de middag togen we richting Mol naar restaurant Ten Huize Foets, waar we werden ontvangen met een drankje en een amuse. In een prachtige ambiance konden we genieten van een heerlijk diner en stroomde de drank overvloedig. Er brak zelfs spontaan gezang los. Tegen het einde van de avond was het toch echt tijd om naar huis te gaan, waar iedereen gelukkig in een warm bed kon rollen en de nacht niet hoefde doorbrengen in een kale gevangeniscel.

Kijk op Facebook voor alle ‘mugshots’ van de gevangen of kijk hier voor onze groepsfoto.

Deel dit artikel

154Review uitstapje 2018https://www.bergeijkseondernemersclub.nl/review-uitstapje-2018/

Onze leden