vrijdag, 30 september 2022

Presentatie EMCS IT: is onze privacy nog wel gewaarborgd?!

Twintig jaar geleden zaten we na gedane arbeid op de bank tv te kijken of speelden we spelletjes aan de keukentafel. Zolang we niet buiten de deur kwamen bleven we relatief anoniem.

Op de vraag wie er geen smartphone heeft, blijven de vingers omlaag. Op de vraag wie er ooit gehackt is of wie ooit met ranson software in aanraking is gekomen, gaan enkele vingers omhoog. Een stuk of 5 van de 25 toehoorders. Ed Muylkens had absoluut meer aandacht verdiend. Want de presentatie opende menig ogen en oren. Het was bijzonder verhelderend en beangstigend om te zien wie er allemaal meekijken als we naar www.nu.nl surfen. Naar wie onze gegevens worden gestuurd of worden weggekaapt. Waarom dat leuke gele jurkje telkens op de volgende websites verschijnt als we daar een avond vantevoren naar gekeken hebben in een webshop. Niet verwonderlijk dat sommigen van ons daarom toch ook negatieve ervaringen hebben ondervonden van het internet.

Big data, blockchain, Internet of Things…… Het kwam allemaal voorbij. Ondanks “taaie kost” was de aandacht er volop bij. Bedankt Ed Muylkens van EMCS IT! Er zijn wat ogen open gegaan en er is veel geleerd.

Deel dit artikel

164Presentatie EMCS IT: is onze privacy nog wel gewaarborgd?!https://www.bergeijkseondernemersclub.nl/presentatie-emcs-it-is-onze-privacy-nog-wel-gewaarborgd/

Onze leden