vrijdag, 30 september 2022

Factuur fraude!

BELANGRIJK BERICHT UIT WESTERHOVEN
Van Ferry Theuws van Electro Theuws aan de Leemskuilen.

Ferry schrijft aan ons bestuur:

Er is een vervelende situatie ontstaan op Bedrijventerrein de Leemskuilen in Westerhoven, waarvan ik jullie graag op de hoogte wil brengen zodat jullie alle bedrijven van heel Bergeijk kunnen inlichten om alert om te gaan met het versturen van facturen per post.

4 bedrijven aan het Industrieterrein de Leemskuilen zijn slachtoffer van factuurfraude geworden.

Er zijn op 28 oktober na de lichting van de brievenbus – die in de nabijheid van het informatiebord staat – brieven uit de gelichte post ontvreemd. Deze brieven zijn geopend en aangepast.

De aanpassing was dat het rekeningnummer werd gewijzigd in (tot nu toe bekend) 4 verschillende rekeningnummers. Het gaat om 3 rekeningnummers van de ING bank en 1 rekeningnummer van de ASN bank.

Wijzelf zijn jammer genoeg ook slachtoffer en hebben het ontdekt door goed opletten van een klant die vroeg of wij van bank gewisseld waren.

Ik heb hierop direct actie ondernomen en heb aangifte gedaan bij de politie en onze eigen bank (Rabobank Bergeijk) ingeseind. Deze heeft direct hun fraudecoördinator ingeschakeld (dhr. Janus Huijbrechts) en deze heeft op ons verzoek rekeningnummer NL40INGB0704133261, NL84INGB0703198068, NL57INGB0008046696 laten bevriezen zodat er alleen geld op gestort kan worden en geen geld afgehaald kan worden.

Collega ondernemer Pieter heeft het rekening nummer van de ASN laten bevriezen om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Het geluk is dat de desbetreffende brievenbus op de algemene stopplaats staat bij ons (Elektro Theuws BV) voor de deur en recht onder het toezicht staat van ons eigen camerasysteem.

Ik heb daarom de beelden veilig gesteld en bekeken. Hierop is echter alleen te zien dat er diverse ondernemers hun brieven gaan deponeren en om 17.07 uur de bus geleegd wordt met een wit busje van PostNL door een man met de typerende kleding van PostNL aan.

Ik heb mijn beelden in ieder geval beschikbaar gesteld aan de politie en ik hoop dat – indien er nog bruikbare beelden in omloop zijn – deze beschikbaar worden gesteld.

Mijn vraag is of jullie dit zo snel mogelijk wil communiceren met de bedrijven van Groot Bergeijk, want het vermoeden bestaat dat de brieven ontvreemd zijn door de beambte van PostNL die de brievenbussen in heel Bergeijk heeft gelicht.

Het gaat (tot nu toe bekend) om de brieven die op 28 oktober 2016 in de brievenbus zijn gedeponeerd.

Kan jij ervoor zorgen dat zoveel mogelijk ondernemers uit de regio op de hoogte worden gesteld?

Hartelijk dank voor je medewerking.

Hopende de pakkans van de daders op deze manier te vergroten en met zijn allen ervoor te zorgen dat de ondernemers geen slachtoffer meer worden van deze criminele bende.

Met vriendelijke groeten,

Ferry Theuws
Leemskuilen 22A
5563 CL Westerhoven
T: 040-2013829
E: ferry@elektrotheuwsbv.nl

Deel dit artikel

126Factuur fraude!https://www.bergeijkseondernemersclub.nl/factuur-fraude/

Onze leden