donderdag, 06 oktober 2022

Economisch sterkste regio

Onze regio is uit de bus gekomen als ‘economisch best presterende regio van Nederland’. Daar mogen de Kempense ondernemers best trots op zijn!

Jaarlijks voeren Elsevier en Bureau Louter een onderzoek naar de economische prestaties van de gemeenten in Nederland. In 2014 bleek de Brainport Regio Eindhoven de economisch sterkste regio te zijn. De Brainport Regio Eindhoven wordt gevolgd door de regio’s Amsterdam en Breda.

Succesvolle Kempen Corridor
Deze prestatie is volgens het onderzoeksteam met name te danken aan de succesvolle ‘Kempen Corridor’. Hieruit blijkt dat de Brabantse Kempen een grote bijdrage leveren aan het succes van Brainport. De Kempen Corridor bestaat uit de gemeenten langs de A67, vanaf de High Tech Campus in Eindhoven tot de Belgische grens. De succesvolle ontwikkeling van het Kempisch Bedrijven Park, die is aangewezen als ‘Toplocatie 2014’, heeft een positieve bijdrage geleverd aan de ranking van de regio.

Indicatoren onderzoek
Het jaarlijkse onderzoek Toplocaties is gebaseerd op ruim veertig indicatoren, waaronder werkgelegenheid, nieuwbouw en bezetting van kantoren, uitgifte van bedrijventerreinen en de arbeidsproductiviteit. Voor de einduitslag worden de prestaties van gemeenten afgezet tegen het inwoneraantal.

Brainport
Brainport is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het high tech centrum van Europa. Ook ondernemers in de Brabantse Kempen kunnen in hun profilering gebruik maken van het logo van Brainport en laten zien dat zij tot deze regio behoren.

Deel dit artikel

86Economisch sterkste regiohttps://www.bergeijkseondernemersclub.nl/economisch-sterkste-regio/

Onze leden