vrijdag, 30 september 2022

Bezoek aan de Venco Campus

Architectenburo Van Lierop Cuypers Spierings toonde de BOC leden in presentatie en rondleiding de totstandkoming van het gebouw van de Venco Groep in Eersel.

Het auditorium van de Venco Groep op Meerheide in Eersel zat helemaal vol. Er moest door enkele leden op de trap plaats genomen worden.

Met ruim 150 leden bezocht de BOC de presentatie en rondleiding over de totstandkoming van het gebouw van de Venco Groep.

Na een welkomstwoord door voorzitter Mirjam Broeders, opende Harry van Lierop met het programma van deze avond. Hij toonde de doorloop en gaf daarna het woord aan Bert Spierings om het werk van Van Lierop Cuijpers Spierings te presenteren. Ruim 2000 projecten heeft Van Lierop Cuijpers Spierings tot nu toe gerealiseerd, waar het gebouw van de Venco Groep een kroon op hun werk genoemd mag worden.

Hierna nam Ad van de Ven, adviseur in het bouwteam van de Venco Groep, het woord. Hij vertelde over duurzaam bouwen en de noodzaak hiervan voor de toekomst. Tevens verduidelijkte hij met cijfers wat duurzaam bouwen voor het Venco gebouw heeft betekend.

Na deze presentatie nam Harry van Lierop weer het woord om in zijn eigen bewoordingen de realisatie van het gebouw van begin tot eind, uit te leggen.

Het is een van de weinige energie-neutrale bedrijfspanden in Nederland. Voorziet in eigen opwekking van electriciteit en warmte en heeft dus geen aardgasleiding het pand binnen komen.

Na de presentaties werd in 3 groepen onder leiding van de architecten en personeel van de Venco Groep het pand bezichtigd.

Deel dit artikel

66Bezoek aan de Venco Campushttps://www.bergeijkseondernemersclub.nl/bezoek-aan-de-venco-campus/

Onze leden