vrijdag, 30 september 2022

Bestuur BOC te gast bij varkenshouder Sjef van Gisbergen

Op maandag 13 februari was het bestuur van de BOC, samen met twee oud-bestuursleden, te gast bij Sjef van Gisbergen in Hooge Mierde. Sjef is varkenshouder en is met acht man personeel verantwoordelijk voor het wel en wee van zo’n 4000 zeugen én de 2100 biggetjes die deze zeugen wekelijks produceren. Sjef fokt deze biggen op tot een gewicht van 25 kilo, waarna zij op transport gaan richting Duitsland om verder opgefokt te worden.

Het varkensbedrijf van Sjef is een echt familiebedrijf. Toen Sjefs vader op jonge leeftijd overleed, zette zijn moeder het bedrijf voort. Maar zodra Sjef zijn opleiding had afgerond, ging hij fulltime aan de slag op het bedrijf. Als ‘boer’ ben je tegenwoordig een echte ondernemer. Je hebt te maken met allerlei wet- en regelgeving en de marges op je product zijn maar klein. Er is dus weinig ruimte voor fouten. Tijdens de rondleiding hebben we kunnen ervaren hoe Sjef voor zijn dieren zorgt en wat erbij komt kijken om zo’n grote varkenshouderij efficiënt te runnen. En ondanks dat dat voor ons soms confronterend was, zeker gezien de grote aantallen, was wel duidelijk dat Sjef een echte dierenvriend is. Hij gaf ook aan dat je wel echt iets met dieren moet hebben, om op zijn bedrijf te kunnen werken.

Na afloop konden we onder het genot van een kopje koffie nog even rustig napraten over alles wat we gezien hadden. En mochten we gelukkig nog even lekker douchen om de toch wel sterk aanwezige varkenslucht van ons af te spoelen. Wij bedanken Sjef hartelijk voor zijn gastvrijheid en hopen hem ook een keer tijdens een van onze bedrijfsbezoeken te mogen begroeten.

Deel dit artikel

136Bestuur BOC te gast bij varkenshouder Sjef van Gisbergenhttps://www.bergeijkseondernemersclub.nl/bestuur-boc-te-gast-bij-varkenshouder-sjef-van-gisbergen/

Onze leden