vrijdag, 30 september 2022

Bedrijfsbezoek Bax en Goossens

Op donderdag 13 april waren we te gast bij Bax koper- en zinkspecialist en Jan Goossens Timmerwerken. Na een hartelijke ontvangst bij Bax met een kopje koffie of thee met cake, verdeelden we ons in twee groepen om de respectievelijke bedrijven te bekijken.

Jack Bax hield een presentatie over de verschillende toepassingen van koper, zink en aluminium en toonde ons plaatjes van de meest prachtige toepassingen wereldwijd. Hij zei er wel steeds eerlijk bij dat hij deze projecten niet zelf had mogen uitvoeren, wat leidde tot de nodige hilariteit. Vervolgens toonde Jack ons ook foto’s van projecten waar hij wel verantwoordelijk voor was en ook deze mochten er wezen. Na de presentatie konden de leden de medewerkers van Bax aan het werk zien om zo een goede indruk te krijgen van de werkzaamheden binnen het bedrijf. Het was leuk te zien dat er zoveel jonge mensen werkzaam zijn bij Bax.

Bij Goossens Timmerwerken verzorgde Jan samen met zijn zoon Jeroen de rondleidingen. Jan en Jeroen gaven een uitgebreide toelichting op hun volledig geautomatiseerde systeem Matrix waarmee zij onder andere kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien kunnen ontwerpen, maar ook de volledige productie kunnen monitoren. Jeroen liet zien hoe eenvoudig het was om in Matrix een raamkozijn te ontwerpen, waardoor het leek alsof wij dat allemaal zouden moeten kunnen. In de praktijk bleek het toch allemaal net iets moeilijker. In de fabriek konden we vervolgens zien hoe de orders vanuit Matrix verder verwerkt werden. Het was indrukwekkend te zien hoe een hedendaagse timmerfabriek opereert.

Na afloop was er een gezellige borrel bij Bax waar iedereen nog even kon napraten. Wij danken Jack en Jan, hun familie en medewerkers hartelijk voor hun gastvrijheid.

Deel dit artikel

138Bedrijfsbezoek Bax en Goossenshttps://www.bergeijkseondernemersclub.nl/bedrijfsbezoek-bax-en-goossens/

Onze leden